Mátrai Visszhangok Vegyeskar

Meghívó közgyűlésre

A Mátrai Visszhangok Zenei Egyesület 2015. február 8-án (vasárnap) 15 órai kezdettel tartja soron következő közgyűlését, a recski Művelődési Házban (Recsk, Várbükki út 10.). A meghívó az alábbi linkre kattintva olvasható.
meghívó

2015-02-01

Meghívó karácsonyi hangversenyeinkre

A Mátrai Visszhangok Vegyeskar szeretettel invitálja a kedves Érdeklődőket karácsonyi  koncertjeire Bodony, Sirok és Recsk településekre. A koncertek helyszínei és időpontjai az alábbi meghívóra kattintva olvashatók. Békés, áldott Karácsonyt kívánunk!

MEGHÍVÓ

 

2014-12-09

Az I. Világháború centenáriumának méltó megünneplése

2014. november 7-8.-án, a XII. „Fúj, süvölt a Mátra szele” Nemzetközi Kórustalálkozó keretében ünnepeltük és emlékeztünk méltóképpen az I. Világháború kitörésének 100 éves évfordulójára és a háborúban odaveszett 59 recski és több mint 650 ezer magyar honfitársunkra.
Köszönjük fővédnökeinknek: Dr. Orosz Zoltán altábornagy úrnak, vezérkari főnök helyettesnek, Lamos Imre dandártábornok úrnak, a Szolnok Helikopterbázis parancsnokának, Maruzs Roland alezredes úrnak, a HM Kegyeleti Főosztály osztályvezetőjének, Horváth László úrnak, térségünk országgyűlési képviselőjének, hogy felkérésünket elfogadták.
Köszönjük a résztvevő kórusoknak, zenekaroknak: Andante Vegyeskar Tornalja (Szlovákia), Zorza Vegyeskar Gostyn (Lengyelország), MH Légierőzenekar Szolnok, Obsitos Fúvószenekar Eger, Szivárvány Dalkör és Dudás István Tamburazenekar Újbezdán (Horvátország), Novák Pál és Vámosi László tárogatósoknak, hogy elfogadták a rendező Mátrai Visszhangok Vegyeskar meghívását a kórustalálkozóra.
Köszönjük támogatóinknak: Recsk Nagyközség Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap, Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Kegyeleti Főosztály, Siroki Önkormányzat, Hevesi Háziipari és Népművészeti Szövetkezet, Mátra-Alma Kft., Parádi Pékség, Coop ABC Recsk, Mátra Péksütemény Kft. Mátraderecske, Piactéri Diszkont Recsk, Farkas Zöldségbolt Recsk, Holló sz. István és neje, hogy támogatásukkal segítették a kórustalálkozó sikeres megrendezését.
Köszönjük a külföldről érkező fellépők elszállásolását, vendéglátását vállaló Fábián, Sneider, Hangácsi, Csepregi, Pabolkov családoknak, Jacsó Gáspárnénak, hogy otthonukba fogadták vendégeinket. Köszönjük Varró Gyuláné címzetes főjegyző asszonynak, Doba Dénesné Anikának a segítő közreműködést, a Jámbor Vilmos Iskola vezetésének a befogadást és közreműködést, Dudás Tamásnak a lengyel tolmács biztosítását, Pabolkov Edinának a többnapos tolmácsolást, Nemes Mariannának, Rutkai Ritának, a Könyvtár és Művelődési Ház minden dolgozójának az emlékkiállítás létrehozását, és köszönjük a kiállítás anyagát rendelkezésre bocsátó magánszemélyeknek a relikviák kölcsönadását.
Köszönjük Dombi Ferenc atyának és Hollóné Ildikónak a templomi rendezvény lebonyolítását, minden családnak és magánszemélynek, akik itallal, süteményekkel segítették a résztvevők vendégül látását, valamint azoknak is szeretnénk köszönetet mondani, akik saját munkájukkal vettek részt a rendezvény sikeres lebonyolításában, több mint 40-en voltak: csoportkísérők, konyhai dolgozók, tálalók, kávéfőzők, szendvicskészítők, polgárőrök, rendőrök, szállítást végzők.
A rendezvényeinken résztvevő közönség visszajelzéseiből jóérzéssel nyugtázzuk, hogy nem volt hiábavaló a csaknem 1 éves szervező munkánk, a megemlékezés az alkalomhoz méltó volt. A fellépő kórusok, zenekarok, szólisták rendkívüli zenei élményben részesítették közönségünket.
A képgalériában ajánljuk figyelmükbe az eseményeken készült képek egy részét, valamint az alábbi linkre kattintva olvashatnak, és további fotókat tekinthetnek meg a rendezvényről:

http://www.honvedelem.hu/cikk/47509

Nagy Józsefné
Mátrai Visszhangok Vegyeskar elnöke

2014-11-29

XII. “Fúj, süvölt a Mátra szele” Nemzetközi Kórustalálkozó

2014. november 7-8. között kerül megrendezésre Recsken a XII. “Fúj, süvölt a Mátra szele” Nemzetközi Kórustalálkozó, az I. Világháború kitörésének 100. évfordulója jegyében. A házigazda Mátrai Visszhangok Vegyeskar szeretettel invitál minden kedves érdeklődőt a rendezvényre. A rendezvény programelemei az alábbi linkre kattintva olvashatók.

Plakát 2014

2014-11-06

Barlangtúra és Pünkösdi koncert

2014. június 22-én a szepsi Egressy Béni Vegyeskar meghívására vendégszerepeltünk a szepsi Római katolikus templomban. A koncertet megelőzően egy kis kirándulást is beiktattunk programunkba, az ochtinai (martonházi) aragonitbarlangban tettünk látogatást. A barlang szemet gyönyörködtető és változatos képződményei világviszonylatban is különlegesnek számítanak, jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmébe ezt a Rozsnyó közelében található látnivalót. (A barlangban 7-8 fok van. Magyar nyelvű idegenvezetéssel is indítanak csoportot.)

A barlangtúrát követően folytattuk utunkat Szepsibe, ahol két részből álló műsort adtunk, az Egressy Béni Vegyeskar műsora előtt és után is felléptünk. A szepsi Asszonykórus műsora is színesítette a Pünkösdi koncertet. A koncertről és az azt követő vacsoráról, közös éneklésről is szép emlékekkel tértünk haza. A házigazda kórus elnöke így emlékezett meg az eseményről:

http://www.felvidek.ma/felvidek/hitelet/46559-dallamok-szarnyan-a-szentlelek-templomaban

A kirándulásról és a koncertről fotók hamarosan a Galériában.

2014-06-26